Så fort våren förankrat sig väl dyker den upp i alla möjliga sammanhang. På lunchrestauranger, bufféer, mottagningar och privata middagar. Laxen. Ungsbakad eller varmrökt och med färskpotatis och kall sås. Ibland, när folk slår på stort, får man även sparris. Jag har nog ätit just denna komposition 6-7 ggr hittills i år, varav två på samma dag. Det är inte ens midsommar så jag hinner säkert få det lika många gånger till. Yippee.
Det är inget fel på lax. Den är bara så ofantligt tråkig. Exakt lika skojig som människor i allmänhet verkar vara eftersom det mest fantasifulla de kan komma på att servera så här års är just lax. Om ni måste servera lax, varför inte välja den alldeles fantastiska gravade eller kallrökta laxen? Eller varför inte servera en smakrik fisk, som exempelvis rökt makrill eller färsk strömming? Istället för att envisas med en firre som är lika kul som en grå betongvägg.
Men visst, det piffar ju upp buffébordet. Rosa är en fin färg.
onsdag 18 juni 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar